Projekty gastronomii

| By admin | Filed in: Uncategorized.

Urządzenia wykorzystywane w gastronomii powinny cechować się w pełni innymi parametrami, niż te, który wykorzystujemy do użytku domowego. W bardzo wielu przypadkach chodzi tutaj przede wszystkim o większe rozmiary konkretnych urządzeniach. Zmywarka gastronomiczna nijak ma się do zmywarki, którą stosujemy w domu.

Głównie rozmiary tej zmywarki są znacznie większe, aby możliwe było umyć się jednocześnie wręcz kilkudziesięciu kompletów zastawy stołowej.
Dodatkowo zmywarka taka ma też funkcję autoklawu, czyli daje możliwość na całkowite wyjałowienie zmywanie naczyń, a tym samym zagwarantowanie ich sterylności aseptyczność w sytuacji usług gastronomicznych jest wciąż kwestią dość problemową, dlatego że często, mimo iż posiadanie takiego urządzenia jest wymagane, na nieszczęście lokale gastronomiczne nie wywiązują się z tego wymagania i nie uruchamiają zmywania z wykorzystaniem autoklawu. Projekt gastronomii zakłada, że wszystkie użyte rozwiązania powinny być na tyle przyszłościowe, ażeby możliwe było zagwarantowanie pełnego bezpieczeństwa i jednocześnie ażeby jakość oferowanych usług była jak najwyższa. Projekt lokalu oczywiście nie jak ma się do zapewnienia stosownego poziomu BHP, lecz powinniśmy pamiętać o tym, że w bardzo wielu przypadkach odpowiednio wykreowany lokal daje możliwość na umiejscowienie konkretnych rozwiązań w taki sposób, że użytkowanie z nich będzie na tyle łatwe, iż nikt nie będzie rezygnował z ich użycia. W należycie zaprojektowany miejscu wszystkie mechanizmy powinny sprawować się bez zarzutu i równocześnie gwarantować pozyskanie stosownego efektu.

Źródło informacji: sprzęt gastronomiczny.


Dodaj komentarz